dimecres, 9 de febrer del 2011

Pep renovat

Pep: "Si pogués renovaria cada sis mesos"

"Per fi!", diran alguns. Doncs sí, Pep ha renovat i ha tancat de cop i volta tot aquest enrenou i nerviosisme creat principalment des dels mitjans de comunicació al voltant de la seva renovació. I dic des dels mitjans perquè el culé del carrer ( parlo per gent coneguda i el llegit en fòrums, debats, etc), com totes les persones de dins del club que han opinat públicament sobre l'assumpte, estaven tranquils i confiats davant la renovació del Pep. De veritat algú pensava que no seguiria un any més? 


Ell mateix ha afirmat entre línies alguna vegada que mentre l'equip respongui no els deixarà tirats, i més encara, quantes vegades li hem sentit dir que mai faria res que perjudiqués al club? 

Però repeteixo, aquesta ànsia ha vingut des de fora, no sé si és qüestió de portades, de vendes o el que sigui però sembla que a algú li convenia mantenir cert debat tens al voltant de la renovació del Pep. Que per cert, ha renovat només per un any més, i així ho farà fins que marxi. A mi em sembla perfecte, marcar-se objectius a curt termini connecta de ple amb la filosofia de Pep d'anar dia a dia i pas a pas sense hipotecar el futur. 

El que hem de desitjar no és que Pep renovi sinó que els seus jugadors segueixin amb el compromís i la fidelitat mostrada fins ara, de manera que literalment no pugui marxar deixant-nos a tots a l’estacada.

21 comentaris:

  1. Ok, gràcies per les teves paraules.
    Inclouré el teu blog a la nostra llista.
    En breu tornem.
    Salut i Visca el Barça
    Quim

    ResponElimina
  2. Bé. Pep renovat. És el que tots volíem: afició, jugadors, cos tècnic, junta directiva i ell mateix. Almenys això crec. La "mala" notícia es que es només per un any i la temporada vinent estarem igual: tots nerviosos per a que confirme si renova o se'n va.

    Sincerament, no sé què és el que vol el Pep. Entenc la seua decisió com a que es innecessari empendre un contracte que pot ser concloga abans del que s'ha firmat. Però no entenc que això que diu de "hem quedaré fins que els jugadors vulguin". Això què vol dir???

    De moment el Barça ha anat de meravella: l'equip ha funcionat, en joc i en resultats. L'any passat no es va poder guanyar la Champions, però es que és impossible que s'hagi de guanyar tot tots els anys. Enguany la cosa pinta bé i podrien guanyar-se un o més títols (Supercopa d'Espanya apart, que ja l'hem guanyada).

    Però sincerament, algú sap què passarà si la temporada vinent no es guanya res?? Jo crec que no hauria de passar res. Però imagineu-vos que l'equip juga més o menys com ara, amb intensitat i professionalitat i que no es pot guanyar cap títol. Ara no m'ho imagine, però podria donar-se el cas. Què passarà amb el Pep? Voldrà seguir? La gent se li tirarà a sobre (no crec)? I la directiva?

    Realment la meua preocupació no és si firma per un any o més. Perquè les dos parts poden rescindir un contracte si es posen d'acord, així que encara que el Pep firmés per tres o quatre anys la relació podria acabar-se abans. El que em preocupa són les coses que li he sentit dir. "Els jugadors decidiran quan me'n vagi". I coses així.

    No Pep. Això només ho decideixes tú.

    ResponElimina
  3. Un crit valent:

    Gràcies, jo també us tinc ja a la llista de blogs.

    Calgar:

    Home, jo entenc que les paraules del Pep signifiquen simplement que mentre els juadors li rendeixin i ell vegi que ho donen tot ell no marxarà. Sent així, és relativament indiferent si es guanyen títols o no. Si com dius tú els jugadors segueixen igual però no es guanya res entenc que el Pep no marxaria perquè veuria que segueixen esforçant-se. El dia que ell cregui que l'equip no li respon de la mateixa manera és quan segurament es plantejarà marxar.
    Jo ho entenc així.

    ResponElimina
  4. Esperem que tingues raó. Jo també ho crec així, però com encara no s'ha donat la situació no n'estic segur. De totes formes, espere que Pep siga conscient de tota l'estima que li té la gent i això no crec que canvii encara que l'equip comence a perdre.

    ResponElimina
  5. Grandísima noticia para el Barcelinismo. Es la mejor noticia del mes y del año ;)

    Saludos.

    ResponElimina
  6. Mai he entés, ni m'agrada, aquest any a any. Per posar un exemple, ningú comença una relació de parella dient "ens casarem any a any". Després les coses van com van, però quan un estima algú la intenció no és marxar a la primera de canvi, sino lluitar per allò que estima i quan hi hagi problemes (que sempre n'hi ha) mirar de superar-los, i per això a vegades es necesita temps, que traduït al futbol pot ser una temporada, o dues o tres. Si quan hi hagi un any dolent marxa malament anem.

    Igual que va fer fora Ronalidnho y Deco el primer any (i també es volia carregar Eto'o) i va canviar la cara a l'equip només depen d'ell tornar-ho a fer quan toqui, per tant no depen dels jugadors, sino de la seva gestió, que hi hagi una actitud positiva dins el vestidor. Bé que no li va tremolar la ma al fer fora l'Ibra, amb el que havia costat i si demà és qualsevol altre el que crea mal rotllo doncs li tornarà a ensenyar on és la porta.

    Respecte a lo de hipotecar el club no ho entenc. Hipotercar-lo en quin sentit?. Un contracte no s'ha de complir sí o sí, com sabem tots, per tant un contracte de 5 anys es pot rescindir als 3 si les dues parts ho creuen el més convenient, així que per aquest aspecte no s'hipoteca res. En l'aspecte econòmic el mateix, si et fan fora abans d'acabar el contracte tens dret a cobrar una indemnització, pero no una obligació a cobrar-la, per tant si tant li preocupa aquesta part es tan fàcil com, si arriba el moment en que le club no el vol, renunciar a aquesta indemnització, amb el que al club no li costarà res. Per tant que no parli d'hipotecar el club per renovar cada any perquè en cap cas seria així, que parli de que ell vol poder marxar quan a ell li vagi bé, perquè es l'unica cosa en que el podria perjudicar un contracte més llarg. El que em preocupa és no saber de que depen exactament el que es quedi o no, si es una questió de vestidor, com ell diu, o ho és més possibles d'ofertes que rebi d'altres clubs, o ves a saber, potser es la seva manera d'anar cobrant més ja que al renovar cada any cada any demana un augment de sou.

    Sigui com sigui, no m'agraden aquestes renovacions i haver d'estar cada any durant quatre o cinc mesos pendent de si renovarà o no. Si a tots els jugadors els donés per fer el mateix ja m'explicaràs. No té sentit.

    ResponElimina
  7. Jo crec que no s'ha de desconfiar del Guardiola. Té molta experiència al món del futbol i com tu dius, un contracte llarg no t'assegura gaire més que un de curt.

    Segurament el Pep ho vol així perquè així està tothom més tensionat, inclús ell, va molt amb la seva forma de pensar i fins i tot crec que algun cop ho ha expressat en aquests mateixos termes. El que compta és que estigui satisfet i vagi renovant any rere any, o cada dos, o quan sigui.

    ResponElimina
  8. El cert és que fins ara ha anat molt bé, i per suposat si aquest és un dels motius pels que funciona tot endavant, però el dia que l'equip no vagi tan bé crec que pot ser un problema. No és el mateix un any com aquest, on crec que tot hom tenía molt clar que renovaria, o els més pessimistes potser tenien un petitissim dubte, que un any en que l'equip no vagi bé. Si l'equip genera dubtes, no es guanya amb la contundència i el bon joc actual i a sobre l'entrenador acaba contracte el "run run" que es pot generar pot ser molt perjudicial.

    És evident que quan les coses van bé ningú es planteja massa que passarà quan vagi malament, però s'ha de tenir en compte. Imaginem que a aquestes alçades de l'any que ve ja hem quedat fora de la copa, el Madrid està set punts per damunt del Barça i als vuitens de final de la champions ens eliminen, aquesta situació és factible que es doni, per exemple l'any passat a aquestes alçades ja estavem fora de la copa i si no recordo malament el Madrid estava per davant, o ho estava el Barça per molt poc i després d'haver patit al Camp Nou en el clàssic. Si per acabar-ho d'adobar l'entrenador no ha renovat, de debó ningú patirà pensant si el Pep renovarà o no?. Jo al menys si l'equip genera dubtes i a sobre no sé si el millor entrenador que hem tingut mai hi serà la propera temporada per mirar de tornar-nos a fer els millors o no... Buf, no vull ni pensar-hi.

    Jo és que, assumint que hi haurà bones temporades on es guanyi molt i d'altres dolentes on ni es guanyi ni es jugui bé (l'esport sempre ha funcionat així) preferiria tenir a Guardiola renovat per 20 anys, o al menys sentir-lo a ell dir que li encantaria estar aquí moltes dècades, però és que tampoc li he sentit mai un discurs on deixi entreveure que com a mínim li agradaria estar aquí moltíssims anys, encara que després per algun motiu finalment no pogués ser així, però que com a mínim li agradaria. Però el discurs sempre és "ja veurem", "ja sabem com és el futbol", "no vull parlar del futur, hem de pensar en aquesta temporada", "els jugadors seran els que decideixin", etc, etc, etc. Què vols que et digui, aquest discurs a mi em fa patir força, sembla que sempre hi hagi algun problema intern que el fa estar a la corda fluixa constantment. Espero que només siguin sensacions.

    ResponElimina
  9. Home, a tots ens agradaria el que dius. Però el mateix Guardiola ha dit vàries vegades que no seria el Ferguson del Barça i que probablement no estaria tants anys així. Ell és així, posa molta energia en el que fa i això genera desgast (mirali la calva que se li ha fet amb dos anys sino xd). A més, és un home que segurament té ganes de provar noves experiències, ell és així.

    Però és culé i mai faria mal al club, això també ho ha dit, així que no cal que patim tant, quan marxi serà perquè o per cansanci o per altres factors ell pensarà que ja no pot donar el millor al Barça i ho haurem d'acceptar i donarli les gràcies i fer-li un monument, o dos, o tres.

    Per tant potser sí que ens tocarà patir si algun any es donen situacions que creguem de risc però és el que hi ha i ho sabem des que va pujar del "B". Així que simplement gaudim d'ell i de l'equip i no donguem tantes voltes a les futures renovacions o les seves motivacions; perquè al món del futbol tot dóna moltes voltes, i les persones també canviem molt.

    Fa poc per exemple no sé quina persona propera a Pep (Estiarte potser era, no ho recordo) va dir en una entrevista que Pep estava començant a aprendre a afrontar la seva feina sense tanta tensió i ansietat ( que no intensitat eh?). Dons això crec que és una bona senyal, perquè la seva autoexigència ha de generar un desgast en sí mateix brutal. Si aprèn a treballar amb la mateixa intensitat però una mica més de calma serà una molt bona senyal.

    P.D.: Encantat de mantenir aquests debats amb tu Albert, és un gran plaer. Aviam si si afegeix més gent!

    ResponElimina
  10. Sí, si tens raó, no val la pena pensar en el que passarà d'aquí un any, però jo soc un culé dels clàssics, dels que sempre pateixen, quan les coses van malament perquè van malament, i quan van bé perquè què passarà el dia que vagin malament. Deu ser per això que soc culé, potser si fos d'una altra manera m'hagués fet d'un altre equip :-P

    Això que dius de la tensió i l'ansietat estaria molt bé, si aprengués a fer-ho potser sí tindriem Pep per a molts anys, però bé, vaig a mirar de fer-te cas i no pensar en la propera temporda.

    Sí, a veure si s'hi va afegint més gent, estaria bé que hi haguessin altres opinions per fer debats d'aquest tipus.

    ResponElimina
  11. Jo soc com l'Albert. T'ho pot dir Tara. Culé patidor i pessimista, d'aquests del "run-run" i coses així. Del que sempre veu el got mig buit i sempre respeta als rivals moltíssim. Moltes voltes, en comptes de adonar-me de l'equip que tenim nosaltres o del que s'ha aconseguit només veig les virtuds del rival i no les nostres.

    I això els últims anys ha canviat. I ho ha fet gràcies sobretot al treball del Pep i dels jugadors. Jo no havia vist mai, entre el sector culé, un estat d'ànim igual que el que va tindre l'afició en la tornada de semifinals de Champions l'any passat contra l'Inter. Una confiança cega en la remontada i passar a la final. I un recolzament inmens i un "us animarem fins a la fi" després de no haver aconseguit aquest objectiu.

    I això repeteixo crec que és gràcies a Pep i al treball que ha instaurat. Crec que faria molt de mal al club que se'n anés i per això alguns (molts) culés patim tant. Jo entre ells. No vull que es torni a lu d'abans. A guanyar però a la més mínima derrota a estar contra l'equip. Per això espere que Pep seguisca molts anys.

    El club sense ell seguiria, perquè està per damunt de persones, entrenadors, jugadors, directius...però per a mí no seria el mateix.

    ResponElimina
  12. Calgar! Aquesta és la grandesa de l'obra de Guardiola, guiar al Barcelonisme cap a una altra forma de concebre el barcelonisme. O potser no tant, però només amb fer canviar aquest vell chip del pessimisme i el "ai ai ai!" ja haurem fet una gran millora.

    Per cert, com el blog encara està en fase, diguem-ne, "Beta" he modificat una mica la plantilla que hi havia, aviam què us sembla la nova. I he afegit una nova "secció" o "gadget" a dalt la columna de la dreta: L'estirabot. Copiant la idea d'un diari comarcal de la meva zona.
    Aviam si se m'acudeixen més coses divertides per completar la web!

    ResponElimina
  13. Home, pots posar més enllaços a la columna de la dreta.

    Exemple: enllaç a la web del Barça o a la pàgina de wikipèdia. Enllaç al palmarés. Fitxa de l'estadi. Resum del planter d'enguany. Etc etc

    ResponElimina
  14. X cert la plantilla nova és més guai^^

    Encara q falta tocar el rellotge (ara mateix són les 21:18 i aquest post surtirà que son les 12:18)

    ResponElimina
  15. Sí! Lo de les llistes ho puc fer ràpidament. Lu del rellotge ho he mirat i no ho he trobat. I lo que m'hi estic fent mal és per posar una classificació de la lliga BBVA. Torbo els "gadgets" però em dóna un error estrany al posar-los.
    Avui faré una sessió intensa de blog, que la setmana que vé començo classes de nou i tornaré a la rutina de l'estrés.

    ResponElimina
  16. Algú pot explicar-me que pebrots pinta Milito en aquest equip?. Després de dir que marxava amb tot el que el club havia fet per ell no es mereix dur la samarreta d'aquest club i no entenc per què Guardiola encara el posa, però es que a demés no pot jugar en aquest equip perquè està molt per sota del nivell mínim exigible. Em toca molt els nassos perdre punts per culpa de posar jugadors que no han de ser aquí. Cada cop que juga aquest individu en fot alguna i ens marquen gols per culpa seva. Avui l'ajuda a Piqué no la fa ni un nen al pati de l'escola, el día del Betis comet errors en els tres gols... Lamentable.

    ResponElimina
  17. En un altre àmbit, tinc un nou ídol a la vida, l'entrenador del Girona Raül Agné. Heu vist el que ha passat a la roda de premsa després del partit contra l'Osca?. Per si algú encara no ho ha vist us deixo l'enllaç, es boníssim. http://www.ara.cat/esports/futbol/2a_divisio/agne-catala-camp-huesca_0_425958110.html

    ResponElimina
  18. Hola, hola, hola.

    ¿Me echabas de menos? Lamento no haberte podido visitar antes, pero he tenido una temporada imposible, entre unas cosas y otras.

    Primero, como es obligado, una opinión sobre tu blog. Me gusta el diseño, algo oscuro (en blanco le iría mejor, más luminoso, más puro, je, je, je,,,,) pero está bien. Se lee bien. Y la transparencia del fondo da empaque.

    Me cuesta leerlo en catalá (no soy como Aznar, que hablaba catalán en la intimidad) por lo que tengo que usar el traductor de Google. No es por comodidad, sino por tu interés. ¿Te has planteado que al usar el catalá en detrimento del español te quita muchos posibles usuarios?. No es que quiera que renuncies a tus señas de tu identidad, sino que te plantees que, al fin y al cabo, un blog es nuestra ventana al mundo, y los humanos somos muy, muy cómodos.

    ¿Cuantos blogs seguimos en inglés? Idioma que para mí es casi ajeno. Uno o ninguno que diría el del chiste.

    Bueno, que me gusta mucho que hayas decidido unirte a la familia de blogguers independientes, no aborregados y autodidactas.

    Y por supuesto te incluyo entre mis links, lo que no sé donde ponerte ;).

    ResponElimina
  19. Sobre la renovación de Pep, tres cosas.

    Una. Es una buena noticia para el Barca y Rossell.

    Dos. Renovará hasta cuando pueda, no hasta cuando quiera. Es muy, muy listo, y de su mentor y maestro Cruyff aprendió que cuando la vaca no dé más leche, es mejor venderla al matadero y quedar como un grandísimo ganadero, en este caso entrenador. Cuando vislumbre el ocaso de este equipo se marchará. Y no tengo claro que vuelva a entrenar a otro equipo.

    Tres. Me parece íncreible que no sólo no se sepa cuanto se le va a pagar, en un club que es de sus socios, sino que además pueda vetar que esa información se haga pública. Y más increíble aún que los socios y aficionados se solacen con ese ocultamiento.

    ¿Que pensarían y dirían si se hablara de lo mismo pero con Mou y el Real Madrid.

    ResponElimina
  20. Blancodoble! Me alegra un montón tu visita. Antes que nada, sobre lo del idioma. Entiendo tu razonamiento, pero en catalán me expreso mejor, y aunque los resultados de la herrarmiento para traducir de google no son perfectos, creo que con eso ya dejo la puerta abierta para que cualquiera pueda leerlo. No sé si te has enconrado muchas frases mal hechas en la traducción o por el contrario más o menos queda redondo, es que aun no he probado a traducir i leerlo. Luego lo haré a ver qué tal.

    SObre Pep, creo que al final sí salieron las cifras de su sueldo, se habla de 10 millones brutos, y la mayor parte del sueldo en incentivos. Primas de hasta 5 kilos poer champions liga y mundialito. Algo así leí por ahí.

    Albert:

    M'ha semblat tant bona la frase de l'entrenador del girona que fins i tot l'he posat a la web. Sobre milito, a la crònica que acabo de fer del partit d'ahir deixo calara la meva opinió sobre ell. ArA mateix no és juador pel barça

    ResponElimina
  21. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina