dissabte, 20 d’abril del 2013

Prèvia Barça - Llevant: El retorn de Messi i l'onze



Demà ens podria oferir un tastet


Jugar per agafar ritme i arriscar-se a recaure o no jugar i guardar-se? Que diria aquell. Aquesta és la qüestió avui amb Messi. A falta de l’ecografia a què l’argentí del FC Barcelona ha de ser sotmès avui, imagino que aquest és el gran dubte que ronda la ment de Tito Vilanova. Independentment dels resultats de l’enèsima revisió mèdica a Leo, la diatriba segueix latent a l’hora d’afrontar la setmana, doncs tot i estant recuperat bé es pot considerar el risc de que es lesioni de nou per qualsevol eventualitat del partit.

Sembla evident que no sortirà d’inici, no obstant, crec que si la lesió està completament superada (com així es desprèn de les últimes novetats al respecte) seria convenient que Messi entrés uns minuts a la segona part per recuperar sensacions al terreny de joc. No oblidem que entre una cosa i l’altra el 10 del Barça fa quasi tres setmanes que no disputa un partit oficial en plenes facultats (l’anada dels quarts a París). Recuperar el punt de xispa encasquetant un parell de gols en trenta minuts als llevantins es preveu adequat de cara a tindre la nostre particular bomba nuclear futbolística –ara que els termes bèl•lics són a l’ordre del dia- llesta per ser desparramada a Munich. Amb el convenciment que els feligresos blaugrana que avui s’apropin a l’estadi podran gaudir, encara que sigui només a la segona part, de les cavalcades de Messi; em resulta interessant intentar preveure com disposarà Tito la paradeta a en un onze inicial que inevitablement serà reminiscència el dimarts. Sempre té un punt de presumpció fer aquest exercici, doncs el cos tècnic culer és qui ha vist entrenar els jugadors al llarg de les setmanes i coneix al detall la situació individual de cadascú. Amb tot, el divertimento és massa temptador. Començo:

Porteria: Valdés -> La pantera juga segur. La demarcació de porter no comporta desgast significatiu i menys en el model de partit que es preveu demà. A més, el de l’Hospitalet s’ha perdut quatres dels últims cinc partits de lliga i competir avui l’ajudarà a trobar el seu ritme, per no mencionar que Pinto segueix tocat per problemes a l'espatlla.

Defensa: Montoya – Piqué – Bartra – Abidal -> Sí, Abidal. El francès ja porta dos partits jugant un grapat de minuts. És evident que està mèdicament impecable i si físca i competitivament li falta un punt, l’ha d’intentar guanyar precisament en partits com el d’avui, a casa i amb poques exigències defensives. A jugar fins que el cos aguanti i després ja el substituirem si cal, tan si és al minut 85 com si és al minut 25. La resta de la línia es deu a la necessitat de l’eix defensiu d’acumular minuts plegats. Piqué i Bartra seran molt probablement titulars el dimarts i és important que ajustin automatismes i es compenetrin. El Llevant, a més, no hauria d’exigir-los un gran desgast. Montoya, per la seva banda, s’ha guanyat seguir disputant minuts de la mateixa manera que Alves mereix un descans per estar al 100% contra el Bayern. 

Migcamp: Thiago – Song – Cesc -> de manual. No hi ha motiu per arriscar amb cap dels titulars – Busquets estava tocat fins fa pocs dies i Xavi necessita dosificar-se-. A més és una bona oportunitat perquè Song es reivindiqui, Thiago doni continuïtat a les bons sensacions i Cesc compri números per tindre oportunitats a les semifinals. El nom que balla és Iniesta, jo el reservaria però la intuïció em diu que Tito el farà sortir d’inici. Ja se sap, per allò del missatge “la lliga importa”. 

Davantera: Pedro – Alexis – Tello -> Quines ganes tenim tots de seguir veient progressar Tello.  Un altre que voldrà comprar números per dir la seva contra el Bayern encara que sigui de revulsiu. Contra el Llevant tindrà una nova assignatura, desequilibrar davant defenses compactes i denses que no li deixaran ni un metre per córrer. En punta intentaria fer el mateix Alexis, a qui no veig de titular a Munich. Sí hi veig a Pedro, però abans haurà d’agafar una mica de ritme després de no jugar a Zaragoza. Demà pot ser el seu dia, marcar un o dos golets i agafat la confiança i el ritme que tant necessitarem contra els bavaresos.

2 comentaris:

  1. Sobre Messi, és un perill fer-lo jugar. Però tampoc aniria malament que disputés uns minuts per tal d'agafar ritme pel partit contra el Bayern. Així que, què fem? Tot depen de com es trobe l'argentí exactament. Ja es sap que moltes voltes s'exageren tan les recuperacions com les lesions. Això sí, segur que Leo té ganes de jugar, i ni que siga per ell, no crec que avui es quede els 90 minuts en la banqueta.

    Sobre l'onze, estic bastant d'acord. En un canvi: jo posaria Villa per Pedro en l'atac blaugrana. Crec que Villa necessita fer un gol per autoafirmarse davant del partit contra el Bayern, i què millor que fer-lo avui. I si pot ser el primer que obri la llauna, millor.

    Esperem que pugam gaudir d'un bon partit avui, amb victòria, bones sensacions i sense sobresalts.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A MD dèien que està "al 70%". Però al 70% de què? De recuperar-se de la lesió o de nivell físic? Perquè si és lo primer no ha de jugar i si fos lo segon sí. Però com que segurament la xifra se l'han tret de la patilla no cal ni donar-li més atenció. És molt probable que jugui uns minuts ni que sigui, com dius tu, perquè a ell li doni la gana.

      I lo de Villo no em semblaria malament tampoc, Pedro i Villa, qualsevol dels dos li aniria bé jugar avui i fer un bon partit.

      Merci per comentar!

      Elimina